OfAdviesbox: van snelle voortgang naar exponentiele groei


Van onpremise naar cloud, van cloud naar platform

Leon van Vliet is de directeur van Adviesbox, het bedrijf achter de meest gebruikte hypotheeksoftware van Nederland. Sinds de overname van deze marktleider door de DIAS Group hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan. Het omzetten van de oude applicatie naar een cloudoplossing is in een stroomversnelling gekomen, maar dat is niet het enige. Doordat Adviesbox deel uit gaat maken van het allesomvattende verzekeringsplatform van de DIAS Group, krijgen klanten nog veel meer voordeel. We spreken Leon over innovatie en verdere digitalisering van de verzekeringsbranche mét behoud van de menselijke maat.

 

Logische evolutie

Adviesbox ondersteunt de financieel adviseur bij het opstellen van financieel advies. Het berekenen van de maximale leencapaciteit, het opstellen van een financieringsopzet met een lastenoverzicht en het maken van analyses op basis van netto besteedbaar inkomen waarin alle mogelijke scenario’s worden meegenomen. Met Adviesbox kan het allemaal. Waarom verder sleutelen als een softwareoplossing toch al doet wat het moet doen en de gemiddelde klant meer dan tevreden is met het bestaande gereedschap?

Leon: “Onze klanten kunnen waarschijnlijk nog jaren vooruit met de mogelijkheden van de bestaande software. Zelf zien wij echter de noodzaak om de onderliggende techniek nog toekomstbestendiger te maken. Het omzetten van de bestaande Adviesbox-software naar een cloudoplossing is eigenlijk niet meer dan een logische evolutie. Het maakt de applicatie altijd en overal beschikbaar, haalt een stuk applicatiebeheer weg bij onze klanten, draagt bij aan de veiligheid van data(uitwisseling) en maakt integratie met andere, complementaire oplossingen makkelijker en sneller.”

 

Vertrouwde software in een nieuwe jas

“Met de aansluiting op de DIAS Group beschikken wij nu over de kennis en vooral capaciteit die nodig is om de upgrade naar de cloud sneller te realiseren. Onze software blijft de meeste mogelijkheden in de markt houden met de bekende opzet en gebruiksvriendelijkheid, alleen dan op basis van de modernste technologie.

We hebben de nieuwe software al door klanten laten testen en kregen te horen dat ze het fijn vinden om in een vertrouwde omgeving aan de slag kunnen. De overstap naar de nieuwe cloudoplossing is voor onze klanten en voor onszelf letterlijk een kwestie van een druk op de knop.”

De zelfredzaamheid van de gemiddelde consument wordt steeds groter. Hij gaat zelf op zoek naar antwoorden, kan met handige tools eenvoudig aanbiedingen met elkaar vergelijken. Leon: “Ook in de wereld van hypotheken zien we en consument die meer grip wil hebben op en inzicht in het proces. Tegelijkertijd stoeien adviseurs met verschillende softwareapplicaties die elk een stukje van de dienstverlening ondersteunen wat veel handwerk oplevert en waardoor je kansen mist. Of zien we prijsgedreven software die de adviseur bedient in plaats van andersom. De markt komt niet vooruit. Bij Adviesbox zijn we daarom niet alleen bezig met het evolueren naar een cloudoplossing. Samen met onze zusterbedrijven binnen de DIAS Group werken we tegelijkertijd aan het ontwikkelen van een uniek softwareplatform dat financieel adviseurs op álle denkbare vlakken gaat ondersteunen en consument, verzekeringsaanbieder en adviseur samenbrengt.

Weg met alle losse licenties, tijdverlies en onnodige fouten. Met de nieuwe integrale oplossing kan een financieel adviseur zijn klanten beter en sneller bedienen en kunnen klanten meekijken in en bijdragen aan het proces. Bij hypotheekaanvragen heeft een consument nu nog : een aantal weken van onzekerheid voor het verlossende antwoord komt (of niet). Met de nieuwe mogelijkheden ziet een klant straks de status van zijn aanvraag en wat er eventueel nog nodig is aan aanvullende informatie om deze goedgekeurd te krijgen. Een financieel adviseur met dit soort tools brengt hypotheken dichter bij de consument.”

Dus binnenkort beschikken al onze gebruikers over onze uitgebreide hypotheeksoftware op basis van de modernste technologie in de cloud én de mogelijkheid om dit eenvoudig uit te breiden met alle functionaliteit van ons geïntegreerde softwareplatform.

 

Menselijke maat

Nieuwsgierig geworden? Hou dan onze website in de gaten. We publiceren binnenkort weer meer over de online versie van Adviesbox en we organiseren o.a. in mei een tour door Nederland.

Kun je niet zo lang wachten en wil je direct meer weten? Neem dan contact met ons op, we gaan graag met je in gesprek!